Köprülü kanyon

De Köprülü Kanyon ligt ca. 60 km van Side via de D-400 richting Antalya an ca. 25 km ziet u een afslag naar rechts Beşkonak/Köprülü Kanyon

De Köprülü -rivier is ideaal voor raften en kamperen. Het vormt een vallei tussen de dorpen Bolasan en Beskonak, waarvan de muren zo hoog zijn als 100 meter, en met 14 km de langste kloof in Turkije. Pijnbomen, cipressen en cederbomen vormen het ecosysteem van het gebied, en het mediterrane cipresbos, met een breedte van 400 hectare, is het belangrijkste kenmerk van de flora in het park. Er zijn veel forellen in verschillende takken van de rivier de Kopru.

Afgezien van de natuurlijke schoonheid, zijn de ruïnes van de Romeinse stad Selge, op 12 km afstand, een interessante plek om te zien. Dit plaatsje heeft nog steeds de overblijfselen van een theater, Agora, tempels van Zeus en Artemis en reservoirs. De bruggen van Oluk en Bugrum verbinden de overblijfselen van de oude stenen weg die Selge met Pamphlia verbindt.

De  Köprülü  Kanyon is een belangrijk gebied voor watersport en is ideaal voor raften. Kamperen is ook populair langs de schaduwrijke rivieroevers en er zijn volop restaurants aanwezig.

Tip: Pension Perge heerlijk forel eten in een prachtige omgeving.