Manavgat

Bezienswaardigheden Manavgat

Manavgat is de stad die 3 kilometer van Side ligt en goed bereikbaar is met de dolmusbus. Deze stad biedt u een gezellig centrum met leuke winkelstraten. Dwars door Manavgat stroomt de Manavgatrivier met vele boten in het zomerseizoen en heerlijke terrassen. Ook heeft Manavgat een aantal populaire trekpleisters welke elk jaar weer druk bezocht worden door toeristen en de lokale bevolking.

De Manavgat waterval ligt ongeveer vier kilometer ten noorden van het centrum van Manavgat. De waterval is niet erg hoog en heeft ook geen witschuimend water wat met enorm geweld naar beneden komt maar het is een hoefijzervormige waterval die rustig in de rivier van Manavgat overgaat.

Naast de waterval is een uitkijkplaats dat een goed uitzicht biedt over de waterval en waar u schitterende foto’s kunt maken. U betaalt een klein bedrag om toegang te krijgen tot de waterval en het tuinrestaurant wat heerlijk in de schaduw ligt. Kijkt u ook even bij de stalletjes die handwerken verkopen en de andere restaurantjes. Ook is er een park waar u met de hele familie kunt picknicken. Op warme zomerdagen kan het er druk zijn maar loopt u dan stroomopwaarts om de drukte te vermijden.

Elke Maandag en Donderdag is er een zeer leuke markt in Manavgat. Er is iedere dag markt maar op Maandag en Donderdag de meest uitgebreide. U kijkt uw ogen hier uit: groenten, specerijen, fruit, theesoorten, handwerk, kleding etc. Deze markt is zeker een bezoekje waard.

De Manavgatrivier is één van de langste ondergrondse rivieren ter wereld en één van de weinigen die door slechts een bron gevoed wordt (de Dumanli bron) De rivier heeft 2 stuwmeren met de namen: Oymapinar en Manavgat. Haar turquoise groene wateren zijn rijk aan mineralen. Bovendien heel helder en zuiver. U kunt per kano of per boot een kleine ontdekkingstocht maken.

Waterschildpadden zonnen op de boomstammen aan de oevers van de rivier.