Duiken

Scuba duiken is een geweldige activiteit dat kan worden gedaan door ervaren duikers, maar absoluut ook door nieuwkomers en kinderen. Het is een activiteit voor het hele gezin!

Je kunt een wereld ontdekken die anderen niet kunnen zien of alleen maar van kunnen dromen. In tegenstelling tot snorkelen, kun je met duiken echt naar een andere, bijna magische wereld gaan.
Met het toevoegen van deze activiteit aan je vakantie, zal je een ongeëvenaarde ervaring hebben!

Doel en methode:

Het belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat jij als gast een onvergetelijke Scuba duikervaring krijgt. Je bent op een welverdiende vakantie en tijd is kostbaar. Dit is de reden waarom het duikcentrum zich probeert aan te passen aan de beste tijd die bij je past. Zoals je wellicht weet, zullen sommige duikcentra je in de ochtend met hun boot mee nemen, waar je de hele dag op zal doorbrengen met tientallen andere gasten. Aan het einde van de dag wordt je vervolgens terug in de haven afgezet. Daarmee verlies je veel vakantietijd. Daarnaast hebben kinderen en beginners niet de mogelijkheid om eerst een duik te proberen in het zwembad.

De methode van Side Azura | PADI duikcentrum is daarom anders. De eigenaren vinden het zeer belangrijk dat je de keuze hebt om in je eigen tempo kennis te maken met het duiken in een veilige omgeving. Maar zelfs met deze extra service, duurt het gehele programma niet meer dan 2 uur. Ze hebben de beschikbare opties speciaal voor jou ontworpen, zodat je nog genoeg tijd hebt voor andere activiteiten.

Mogelijk duik je met andere vakantiegangers, maar de groep zal altijd klein blijven. Op deze manier garanderen wij de service die we aanbieden en kunnen we ervoor zorgen dat je de aandacht krijgt die je verdient.  Side Azura | PADI duikcentrum is in handen van de Nederlandse Gee en haar Turkse man Sinan.

Het is mogelijk om te duiken vanaf 8 jaar.  Het is mogelijk om een enkele duik te boeken, maar wellicht is een van de voordelige pakketten of een volledige cursus wel interessant voor je.

De volgende locaties worden geboden:

  • Zwembad: De standaard diepte van 140 cm is zeer geschikt voor jonge duikers, trainingen, try-outs en voor beginners die het wel eens willen proberen ondanks angsten of nervositeit. Voor de kinderen worden spelletjes in het zwembad met volledige duikuitrusting aangeboden. Een bladefish (onderwaterscooter) kan eveneens worden gebruikt.
  • Strand: Kinderen en volwassenen die niet graag diepe duiken maken, kunnen duiken vanaf het strand of de pier. Vooral voor beginnende duikers is het een goede start als je denkt dat het zwembad te saai is. Je hoeft alleen maar je duikuitrusting om te doen en zo de zee in te lopen.
  • Huis rif (Turtle Reef): De meest populaire locatie is ‘Turtle Reef’ en je kunt al raden waarom! Op deze locatie kun je niet alleen veel vis zien, maar in het zomerseizoen heb je ook grote kans samen te kunnen duiken met grote, prachtige zeeschildpadden.
  • Side Onderwater Museum: Dit betreft een nieuwe duiklocatie voor duikers. Het is de tweede onderwater museum in de wereld en de eerste in Europa. Het museum is opgedeeld in 5 delen met een diepte variërend tussen de 7 en 25meter.
  • De site heeft verschillende diorama’s, waaronder ‘Wervelende Derwisjen’, ‘War of Independence’, ‘de tempel van Poseidon’, ‘karavaan van kamelen’ en ‘Flower Garden’ en bevat een totaal van 110 beelden.
  • Wrakduik: Voor de gevorderde duikers is het mogelijk om te wrak duiken. De naam van het wrak is TCSG-117 (Turkish Sea Guard). Het wrak heeft hier zijn laatste rustplaats sinds 2008 en ligt ongeveer 3 km voor de kust van Side. De lengte van het wrak is 30 meter en de maximale diepte is 25 meter.
  • Naast deze, zijn er nog enkele andere duiklocaties voor zowel beginners als gecertificeerde duikers. Neem voor een compleet overzicht contact op met het duikcentrum: info@duikeninside.nl