Kas

Tijdens uw verblijf in Side is het zeker een aanrader om Kas in combinatie met Demre te bezoeken.

Witgewassen huizen trapsgewijs gebouwd langs de draaiende bergwegen die u de weg wijzen naar de wonderschone stranden en een haven die u herinnert dat het leven eigenlijk heel goed is en dat terwijl u in Kas bent het beste is dat u zich snel aanpast aan de mediterrane levensstijl.
Veel van de huizen in Kas worden gehuld in roze bougeainvilla bloemen die u direct herinneren aan de invloed van de Griekse architectuur in sommige van de oudere huizen. Typische houten luiken, smalle straatjes en grote terrassen om van de zon te genieten.

U kunt een bezoek aan Kas met een georganiseerde excursie ondernemen maar ook zeker goed individueel te doen. Vanuit Side kunt u met een huurauto naar Kas rijden ca. 260 km reistijd ca. 4 uur. Laatste stuk is de kustweg waardoor de reistijd wat langer duurt maar u rijdt door een prachtige omgeving waardoor u volop geniet van uw reis. Kas kent vele kleine hotels en pensions. Het is aan te raden van te voren uw overnachting te boeken. Kas heeft een leuke haven met restaurantjes en barretjes. Restaurant  Noel Baba is zeker een topper. Ruines van de antieke stad Antiphellos staan tussen de moderne gebouwen van Kas.

In Kas is Hideaway hotel een prachtige locatie om te overnachten.

Kas kan ook goed als basis gebruikt worden om een van de vele antieke Lycische steden en archeologische opgravingen te bezoeken. Demre, Patara, Xanthos, Letoon, Saklikent en Tlos zijn hiervoor goede opties.

De gezonken stad Kekova is een van de minder bezochte historische hoogtepunten van Turkije, een havenstad uit de tweede eeuw die na een aardbeving in zee stortte. Een bezoek is zeker de moeite waard. U kunt een boottocht maken vanuit Kas naar de verzonken stad of op eigen gelegenheid met uw huurauto naar Kekova rijden en daar een boot met kapitein huren. Een prachtige ervaring met wonderschone uitzichten.