Antalya

De reistijd naar Antalya vanuit Side bedraagt ongeveer een uur

Antalya ligt aan de voet van het Taurusgebergte, waardoor het een grillige rotskust heeft. Toch komen er veel toeristen want niet ver van de stad liggen wel mooie zandstranden. Daar zijn dan ook de meeste hotels en resorts.

Maar Antalya zelf is al een boeiende bestemming met een rijk verleden. De stad werd in de tweede eeuw gesticht door koning Attalos II, die er zijn naam aan gaf (Attaleia).

Het oude centrum en het havengebied zijn prachtig gerestaureerd.

Je kunt er uren ronddwalen in nauwe straatjes met houten huizen, winkeltjes, markten, thee- en koffiehuizen en restaurants. Het is een vreemde gewaarwording om in deze historische omgeving ook hypermoderne nachtclubs en discotheken te vinden. In de Antalya Bazaar wordt uiteraard van alles verkocht, maar vooral liefhebbers van mooie sieraden kunnen hier hun slag slaan.

In het Archeologisch Museum is goed te zien dat er veel verschillende volken in deze streken hebben gewoond. Het museum toont voorwerpen van de prehistorie tot de Ottomaanse tijd. Er is een speciale afdeling voor kinderen.

De prachtige Düden watervallen liggen binnen handbereik in Antalya. De watervallen hebben een beneden-val, welke over de rotswand in zee stort en een boven-val welke ongeveer 15 km landinwaarts is gelegen in een mooi park. U moet eens door de grotten achter de waterval wandelen en u ziet een zeer adembenemend stuk natuur.

De Kursunlu watervallen liggen in een zeer mooie omgeving. U waant zich in een ware jungle als u rondloopt tussen de watervallen en de prachtige meertjes.